Langesundsveien 106
3960, Stathelle
Tlf: 35 96 78 80
Faks: 35 96 38 10
anders@brevikshipping.no

Om oss

Fagkunnskap i seks generasjoner

Få bransjer er så avhengig av å videreføre kunnskap som båtbyggerbransjen. Gjennom hundrevis, ja tusenvis, av år har skipsfartsnasjonen Norge befestet sin posisjon på grunn av stor og bred kunnskap om båt og båtbygging. Det er med stor grad av stolthet Hansen & Arntzen Co AS i Stathelle kan si at firmaets virksomhet er bygget på solid kunnskapsoverføring gjennom seks generasjoner.

Arnt Hansen og sønnen Arthur Arntzen etablerte Hansen & Arntzen Co AS i 1920. Siden den gang har firmaet vært i familiene Arntzen og Wolds eie. Det har gitt en unik utvikling av fagkunnskap og erfaring. Hansen & Arntzen Co AS er viden kjent for sine betydelige reparasjons- og restaureringsoppdrag. På verftet i Stathelle har et vidt spekter av fartøyer blitt ivaretatt av kyndige hender. Fartøyer i de fleste størrelser og kategorier. Hansen & Arntzen startet som trebåtbyggeri. Men gjennom årene er det utført omfattende arbeider også i plast, stål og aluminium. Listen over kjente båter som har fått en ansiktsløftning, eller en full restaurering, hos Hansen & Arntzen er lang og imponerende.

Verneverdige fartøyer

Hansen & Arntzen Co AS tilbyr et vidt spekter av båtrelaterte tjenester. Verftets fagarbeidere har gjennom årene holdt i hevd det gamle trebåtbyggerfaget, samtidig som ny kunnskap og moderne metoder er tatt i bruk. Verftet har også en mekanisk avdeling med kompetanse på stål og aluminium. Denne brede kunnskapsplattformen har gitt verftet en unik posisjon i bransjen. Hansen & Arntzen er kjent for sin helt unike posisjon innen restaurering av verneverdige fartøyer. Verftets solide fokus på detaljer og faglig kvalitet kommer her til sin fulle rett.

Stor kapasitet

Hansen & Arntzen Co AS i Stathelle har egen flytedokk med en løftekapasitet på 400 tonn. Krankapasiteten er 38 tonn. Kaifronten måler 60 meter. To velutstyrte verkstedlokaler har et samlet areal under tak på 800 kvadratmeter.

Imponerende navn

– Restaureringen av D/S «Turisten» er et fantastisk oppdrag. Helt klart et prestisjeprosjekt. I mange år har vi fått anledning til å bruke alt vi har av tradisjon og kunnskap i dette prosjektet. Resultatet er blitt meget bra, og det er med stolthet vi overleverer båten til eierne i juni 2009, sier daglig leder Allan Arntzen i Hansen & Arntzen Co AS.

Men D/S «Turisten» er langt fra det eneste store restaureringsprosjektet verftet i Stathelle har på samvittigheten. Her følger en liste over noen av fartøyene som er restaurert eller har fått utført større reparasjonsarbeider hos Hansen & Arntzen: 

«Stjernen» - bygget for unionskongen Oscar 2. Senere kong Haakons første kongeskip.

«Anna Kristina» («Dyrafjeld»).

«Christiania» - redningsskøyte.

«Liv» - redningsskøyte.

«Sandefjord» - redningsskøyte.

«Rundø» - redningsskøyte.D/F 

«Storegut» - veteranbåt.

«Statsraad Lehmkuhl» - seilskute.

«Hansteen» - kongeskip.

S/Y «Mohawk».

«Havnøy».

«Southern Actor».

«Stavanger».

«Idun».

«Borøysund».

«Hans Martin».

«Venus».

«Kysten».